Kledingkasten

Hoe deel ik mijn kledingkast in?

Het indelen van een kledingkast is sterk afhankelijk van je opgbergbehoeftes. In deze blog nemen we je graag mee bij het bepalen van de juiste indeling van je maatkast, op basis van de opbergbehoeftes.

Hoe deel ik mijn kledingkast in? 

Nadat de afmetingen van de kast op maat bepaald zijn, is het belangrijk om te bedenken welke kledingstukken, en eventueel andere spullen zoals beddengoed, handdoeken en badspullen, je allemaal wil opbergen. Vervolgens bepaal je het interieur, oftewel de indeling van de kast op basis van de op te bergen spullen. Welke stappen zijn er allemaal?

Stap 1: Welke soort kleding en spullen wil ik opbergen? 

De eerste stap is het inventariseren van de hoeveelheid kleding en andere spullen die in de kast opgeborgen moeten worden. Inventariseer het aantal broeken, shirts, truien, overhemden, ondergoed, pakken, rokken, jassen, schoenen en eventuele andere kledingstukken. In het vervolg van de blog behandelen we de indelingen van je kledingkast op maat, middels onze configurator kan je kiezen uit verschillende 'modules', oftewel opberg indelingen per segment. Het inventariseren is ook een mooi moment om kleding die nooit meer gedragen wordt weg te doen. Het is namelijk zonde als ongedragen kleding toch ruime inneemt in de kast. Als de kleding nog niet kapot is kan je het altijd inleveren bij een inleverpunt

Opbergen van kleding in een kledingkast op maat

Stap 2: Welke opbergoplossing te kiezen voor de kast

Na het inventariseren van het type kleding en spullen is het belangrijk om dit te matchen aan een opbergoplossing per module in de kast. Bij Studio kast bieden we verscheidene oplossingen aan voor onze kledingkasten op maat. In onze kasten configurator is dit bij 'interieur' te vinden, hier is het mogelijk om per module een opbergoplossing te kiezen. Welke oplossingen bieden wij aan en voor welk type kleding is dit bedoeld? 

  • Legplanken: Legplanken zijn planken waar je gevouwen kleding of spullen op kunt neerzetten. Qua kleding types kan je op legplanken gevouwen t-shirts, truien, broeken, pyjama's en sportkleding kwijt. Daarnaast kan je hier ook spullen kwijt zoals handdoeken, beddengoed etc.
  • Lades: Lades zijn doorgaans handig voor spullen die je enigszins uit het zicht wil opbergen. Denk hierbij aan ondergoed, maar dit kunnen ook sieraden zijn of 'troep'.
  • Roedes: Roedes, of roedestangen zijn handig om kleding aan op te hangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan overhemden, jassen en jurken.

Zoals te zien in onze configurator hebben wij veel verschillende typen modules en vaak worden opbergoplossing ook gecombineerd. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een module met een ladeblok + legplanken. Of een module met roedes voor hang + een ladeblok.

Stap 3: Deel je kleding in

Stap 3 is elk type kleding bij elkaar te segmenteren. Broeken bij elkaar, blouses, overhemden etc. Een andere handige tip kan zijn om je kleding nog op kleur in te delen. Bijvoorbeeld van licht naar donker of echt per tint kleur. Daarnaast is het ook slim om kleding of spullen die je minder vaak gebruikt op vloerhoogte of helemaal bovenin de kledingkast op te bergen. En kleding die je wat vaker aantrekt eerder op pakhoogte.

Een kledingkast op maat van Studio Qast

Bij Studio Qast maken we elke kledingkast volledig op maat. Van vloer tot plafond en van muur tot muur. Nadat de maten van de ruimte bepaald zijn, bepaal je op basis van je opbergbehoefte de indeling van de kast. Vervolgens kies je de kleuren, type deuren en grepen om de kast niet alleen functioneel, maar ook een mooi geheel te maken. Passend in je interieur. We bieden 3 typen kledingkasten aan:

Via onze configurator is de kledingkast volledig samen te stellen en zie je direct inzichtelijk de prijs. Uiteraard is het ook mogelijk een afspraak te maken in onze showroom om de kledingkasten in het echt te bewonderen!